vrijgezellenfeest de tuinderij de lier

Vrijgezellenfeest? Op déze locatie in Zuid-Holland wil je ’t vieren

Zoooo het is even geleden dat ik hier op ‘mijn’ stukje internet een eigen bloggie heb geplaatst. Elke maand beloof ik mezelf plechtig om de boel op deze site wat meer leven in te blazen, en dan.. life happens. Nou goed, de kop is er bij dezen weer af. Met een gouden tip voor elk vrijgezellenfeest* (of verjaardag, of bedrijfsuitje, of familiefeest, of welk feest dan ook voor een grote groep) – al zeg ik het zelf. Op zowel Instagram als TikTok ging de video van deze locatie aardig viral, dus sla ‘m vooral ergens op. Wie weet komt-ie nog eens van pas.

Dé locatie voor een vrijgezellenfeest

Ik heb het over De Tuinderij in De Lier, Zuid-Holland. In dit voormalig tuinbouwbedrijf kun je de gekste arrangementen boeken voor groepen vanaf 15 (op zondag) à 20 tot wel 500 (!) personen. De slappe lach gegarandeerd! Ik organiseerde in 2023 een vrijgezellenfeest voor een van mijn vriendinnen in Zuid-Holland en kreeg uit verschillende hoeken deze locatie getipt. We boekten voor onze groep van 21 meiden en een heer uiteindelijk een arrangement dat bestond uit 3 spellen: levend tafelvoetbal, ‘Waar is De Mol’, en ‘Je kan de pot op’. Elk spel duurt ongeveer 45 minuten, dus je bent met gemak een middag of avond zoet bij De Tuinderij.

Maar voor we ‘los’ gingen, trapten we de middag af met een drankje en warmden we alvast een beetje op met een potje pingpong. Het fanatisme was aangewakkerd, dus door naar het eerste spel: levend tafelvoetbal. De naam doet al vermoeden hoe dat ongeveer in z’n werk gaat. Je staat inderdaad met z’n allen met je handen aan een stok vast. En dan is ’t schieten en scoren geblazen!

Mollen meppen

Mijn favoriete spel was denk ik ‘Waar is De Mol’. Bij dit spel staat één persoon in het midden van een gigantisch opblaaskussen met verschillende gaten erin. Deze speler heeft een opblaasbare hamer en moet daarmee de zes ‘mollen’ terug hun gat in meppen. Deze mollen zijn op hun beurt druk bezig om zo veel mogelijk ballen uit het midden te pakken en zo punten te verzamelen. Eenmaal geraakt moet de mol zijn bal weer inleveren en een nieuwe poging wagen. Reken maar dat dit zweten is!

Wc-pottenrace

En dan last but not least; de grote wc-pottenrace. Hi-la-risch om op een ‘echte’ wc-pot rondjes te rijden en punten te pakken voor jezelf, te stelen bij een ander óf minpunten bij een ander op de wc-rolhouder te droppen. Benieuwd naar de beelden? Op Instagram deelde ik er een Reel over, die honderdduizenden keren is bekeken.

We sloten de dag af met een groepsfoto en prijsuitreiking, waarbij de vrijgezel uiteindelijk een wc-borstel-medaille kreeg. Je snapt: die ging ’s avonds heerlijk mee de kroeg in.

Kortom: dikke, vette tip dus – De Tuinderij. Check vooral even de website, waar alles over de arrangementen grootte van de groepen etc. te vinden is. En mocht je er een keer naartoe gaan: alvast héél veel plezier!

* let op: De Tuinderij richt zich intussen (april 2024) niet meer op vrijgezellenfeesten – wél op allerlei andere groepsactiviteiten en -feestjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven