Kim over mij

Ha, jij daar!

Leuk dat je me digitaal een beetje beter wilt leren kennen. Klaar voor de start, af!

Sinds de dag dat ik kan schrijven, ben ik bezig met verhalen maken. Als tienjarige schreef ik voor de schoolkrant en maakte ik voor mijn eigen klas een magazine met quizvragen en de laatste scoops. Op het gymnasium bestond mijn examenpakket met negen vakken uit vijf talen. Vakken als wiskunde en economie vond ik behoorlijk ingewikkeld; alles met letters en woorden ging me daarentegen prima af. Ik merkte tijdens mijn studie Taal en Communicatie aan de UvA al gauw dat ik blij word van samenwerken met mooie mensen, niet van in m’n up met m’n neus in de boeken op m’n studentenkamer of in de universiteitsbieb zitten. Met mijn bachelordiploma op zak en twee vrijwillige stages (bij LINDA. en de KRO-NCRV) in de pocket wilde ik maar één ding: nog meer meters maken en zo snel mogelijk aan de slag.

In de eerste jaren van mijn loopbaan heb ik een aantal mooie (en vooral: hele afwisselende) functies vervuld bij de tofste bedrijven van Nederland. Ik begon als content manager bij Linda.nl en switchte later naar productie- en redactiewerk bij kindertelevisieprogramma’s. Heerlijk, die reuring en het avontuur van draaidagen op spannende locaties. Rond m’n 25ste verhuisde ik van onze hoofdstad ’terug’ naar Alkmaar en besloot ik de mediawereld achter me te laten. Ik werkte een jaar fulltime als marketeer. Maar met de dag werd het gevoel sterker dat ik helemaal niet zo gelukkig werd van elke dag hetzelfde kantoor, dezelfde werkplek, omgeving en collega’s.

In 2018 besloot ik te gaan freelancen voor wat meer afwisseling. Maar niet fulltime; dat vond ik veel te spannend. Drie jaar lang werkte ik naast mijn parttime baan als content marketeer bij Alkmaar Marketing twee dagen per week als freelance tekstschrijver voor opdrachtgevers als Libelle (DPG). Een heerlijke combinatie, maar met twee vaste freelanceklanten zat de week al gauw voller dan vol en moest ik vaker ‘nee’ verkopen dan dat er dagen in de week zitten.

En ineens wist ik het: ik word het allergelukkigst van 100 dingen tegelijk doen. Van werken op bijzondere plekken en dagen die nooit hetzelfde zijn. Eind 2020 zegde ik mijn baan bij Alkmaar Marketing op en besloot ik fulltime ondernemer en digital nomad te worden. De beste beslissing ooit.


Want vanaf toen is alles echt als een sneltrein gegaan en vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Binnen een paar maanden schreef ik een reisboek (die je trouwens hier kunt bestellen) en opende ik een coworkingspace. In hartje Alkmaar, met twee compagnons. En daaromheen is mijn week gevuld met creatieve copy-, marketing- en social klussen voor o.a. Libelle en Vitaily. Ik zit niet bepaald graag stil ;-). En ik ben dagelijks te vinden op mijn Instagrampagina @kimvanweering (in elk geval vaker dan hier op mijn site ;-)), waar ik content deel over met name (locatieonafhankelijk) ondernemen en reizen. Omdat ik graag onderweg ben, vind ik het belangrijk om grotendeels te kunnen werken wanneer ik dat wil en waar ik dat wil. Die vrijheid is voor mij onbetaalbaar.
* de Boekenwereld-link naar mijn boek is een affiliate link.

Wat kan ik voor je doen?

Kan ik jou of jullie ergens mee helpen? Momenteel neem ik geen langlopende klussen meer aan. Maar je mag me altijd mailen voor een offerte. Bijvoorbeeld als je een paar extra ogen nodig hebt om spelfouten en ingewikkelde constructies uit getikte stukken te vissen. Als jouw social strategie wel een frisse blik kan gebruiken. Of om te brainstormen over het opkrikken van de openingspercentage of click-through rate van je nieuwsbrief.

–> Op deze pagina vind je alle diensten die ik aanbied.

Of… boek een ‘Koffie met Kim’ (pick my brain-uurtje)

Ben je ook zzp’er (in spe) en barst je van de wilde ideeën, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Durf je je baan in loondienst niet op te zeggen? Ben je juist al lekker op weg, maar is je Instagram een rommeltje en heb je geen idee hoe je meer klanten aantrekt? Of heb je een paar prangende vragen die je graag even tegen iemand aanhoudt? Boek dan een Pick my brain-sessie en ik denk een uur volop met je mee. De koffie is van mij!

Scroll naar boven