jisp staycation huisje blauw

Romantische staycation-tip: dit vakantiehuisje in Jisp

Ohh wat baalde ik ervan toen vorig jaar maart al onze vakantieplannen in het water vielen. Ik had weliswaar nog niks geboekt, maar er stonden behoorlijk wat reisjes op de planning. Nadat we in 2019 ons huis kochten en weinig weg zijn geweest om te sparen, spraken mijn vriend en ik af dat we dat in 2020 dubbel en dwars zouden inhalen. Maar we weten allemaal wat er toen gebeurde. Het eerste ‘coronaproof’ tripje dat ik boekte? Dit romantische vakantiehuisje in Jisp.

Het bleek een schot in de roos, in alle opzichten.

Ik bedoel: kijk nou

Jisp?

Nog nooit van Jisp gehoord? Da’s niet zo gek. Het dorpje in het hart van Noord-Holland telt slechts 700 inwoners. Jisp ligt middenin een uitgestrekt natuurgebied: Wormer- en Jisperveld. De stad lijkt mijlenver weg, maar dat valt hartstikke mee. Zaandam ligt op iets meer dan 10 kilometer afstand. De Zaanse Schans kun je zelfs te voet bereiken, al moet je dan wel een uurtje flink stappen.

Op Instagram stories genoot ik in april 2020 mee met een romantisch weekendje weg van een stadsgenoot. Dát zag er leuk uit! Een knus, blauw huisje aan het water, in Jisp. Ontbijten op de vlonder, koeien aan de overkant van de sloot, kanoën door de polder en spelletjes spelen. De perfecte ingrediënten voor een lang weekend weg in coronatijd.

Even poseren voor een plaatje

Vakantie in eigen provincie

Het huisje bleek nog beschikbaar in het tweede weekend van mei en een paar weken later vertrokken we met een volgeladen auto op staycation. Heerlijk: met een half uur arriveerden we al op onze eindbestemming. Na een warm welkom door hosts Esther en Marc kon het feest beginnen.

Eenmaal hier aangekomen, wil je eigenlijk nooit meer weg. Het geinig ingerichte huisje voelt al snel als thuis. Ik moet toegeven dat de zon ook een flinke schep bovenop de pret deed, maar ook met minder weer krijg je hier echt geen spijt van.

Snel boeken hoor, dit vakantiehuisje in Jisp

Vrolijk tjirpende vogels als je wakker wordt, een heerlijk en supervers ontbijt aan de ronde tafel buiten op het privéterras en als het een heldere avond is, kun je vanuit de woonkamer de sterren zien. Romantischer wordt het niet. En natuurlijk is het huisje is met haar vrolijke kleur natuurlijk ook ont-zettend fotogeniek. M’n inbox overstroomde in het weekend dat we hier zaten, dus wees er snel bij. Ik weet zeker dat ‘blik.veld’ (zoals het huisje heet) in een mum van tijd is volgeboekt voor 2021.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven