hotel finch deventer - kim van weering

Slaaptip in het gezellige Deventer: Hotel Finch in hartje stad

Het was een íets andere ‘reis’ dan we hoopten te maken in de winter van 2020 (Bali…), maar toegegeven: we hebben drie ontzettend leuke dagen gehad in deze Hanzestad. En dat komt toch vooral door ons fijne verblijf bij Hotel Finch. Op Instagram had ik het fotowaardige hotel al een paar keer voorbij zien komen bij andere content creators. De foto’s beloofden al veel goeds. Dat wilde ik ook wel een keer met eigen ogen zien.

Een feestje bij Hotel Finch

Ik kan je inmiddels vertellen: hier wil je echt een nachtje (of twee) slapen. Finch is echt een heerlijke plek, op een steenworp (of zoals ze het zelf omschrijven: ‘op een moonwalk-afstand) van de talloze hotspots en winkels die Deventer rijk is. Het boutique hotel telt 24 kamers. Allemaal net een tikkeltje anders, maar stuk voor stuk even stijlvol en funky ingericht.

Los van het kingsize bed (waar je het liefst de hele dag in blijft liggen), de regendouche en/of het bad en airconditioning, is elke kamer voorzien van de nodige ‘Finch essentials’. Speel je favoriete vinylplaat op de platenspeler en zet met de Nespresso-machine een lekkere bak koffie voor jezelf. Onze kamer bevond zich op de begane grond en was een split leven-suite. Het bed boven, de badkamer en klein woonkamertje beneden. Heel knus!

Credits voor het personeel

Het personeel dat bij de receptie en in de keuken werkt, is meer dan vriendelijk. Tel daar nog een portie enthousiasme en passie voor hun vak bij op, en je hebt het leukste hotelpersoneel dat ik in tijden heb meegemaakt. Ook fijn: ze denken echt met alles mee.

Wij verbleven eind november bij Finch. Alle horeca in de stad was destijds dicht en alleen in je hotel mocht je een hapje en drankje doen, tot 20.00 uur. Het hotel had (en heeft inmiddels opnieuw, tot 1 april!) een hele fijne samenwerking met restaurant The Lemon Tree. Wij konden in de lobby smullen van allerlei bijzondere, kleine gerechtjes. En lékker! De tweede avond van ons verblijf in Deventer wilden we iets anders eten. Het personeel raadde ons Jackies aan. Geen slechte keuze, en we mochten het gewoon in de foyer opeten. We kregen zelfs keurig netjes borden en bestek.

Uit enthousiasme hadden we zo veel eten besteld dat we het niet eens allemaal op konden. Gastvrijheid ten top: de volgende ochtend kregen we op ons ontbijtplateau vol lekkers ook onze restje carpaccio van de avond ervoor geserveerd. Het ontbreekt je hier echt aan niets.

Alles over Hotel Finch vind je natuurlijk op hun website. En vergeet ze ook niet te volgen op Instagram voor content om bij weg te dromen. Maar wees gewaarschuwd: je gaat er spontaan een nachtje weg van boeken 😉

Meer over Deventer lees je trouwens in dit blog dat ik eerder als blogger voor Reisdoc optikte.

Meer leuke reis- en verblijfstips?
– Lees hier mijn blog over onze knusse staycation in Jisp
– En volg me op Instagram voor heel veel meer inspiratie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven