kim van weering boek insta travel

Mijn boek ‘Insta Travel – 75 buitengewone bestemmingen in Europa’ is uit!

Pop die champagne en knal die confettikanonnen maar: mijn boek Insta Travel – 75 buitengewone bestemmingen in Europa is uit! Ik kan het wel van de daken schreeuwen, zo blij ben ik. Wat is dit tof en tegelijkertijd ontzettend bizar, ‘gewoon’ een eigen boek in handen hebben. Ik vertel je er graag alles over.

Maar laat ik eerst bij het begin beginnen. Vroeger als kind droomde ik stiekem altijd van een eigen boek als ik de bibliotheek of boekhandel inliep. Na de middelbare school en studie Taal & Communicatie veranderde die droom langzaam in ‘werken bij een tijdschrift’. Maar ergens in 2019 begon het weer te kriebelen. Tijdens een vakantie in Italië vertelde ik m’n zusje tussen neus en lippen door (en ongetwijfeld na een paar vino’s) dat het me toch nog altijd wel heel tof zou lijken, een eigen boek.

Ze zeggen geloof ik dat je manifesteren kunt leren, toch? Amper twee maanden later zat literair agent Maarten Boers tussen m’n berichtverzoeken op Instagram. Hij had me gespot in het internationale reisboek Dame Traveler, waar ik die winter met een Instagramfoto uit Sri Lanka in gepubliceerd zou worden. ‘Of een boek op mijn eigen naam me niet tof zou lijken? Had ik daar al eens over nagedacht?’ Hij wilde graag afspreken om naar mogelijkheden te kijken.

Dat deden we niet veel later. Bij De Koffiemolen, in Alkmaar. We spraken af dat ik wat eerste ideeën op papier zou zetten. Hij zou me helpen aanscherpen en zodra we allebei tevreden genoeg waren het manuscript ook pitchen bij diverse uitgevers. Meerdere manuscripten passeerden de revue. Iets reizen en corona. Uiteindelijk bezochten we samen twee uitgeverijen met het concept wat uiteindelijk Insta Travel – 75 buitengewone bestemmingen in Europa is geworden. Kosmos had het vertrouwen om het concept uit te geven, en halverwege januari 2021 slingerde ik het nieuws apetrots de wereld in. Ik was bezig met een écht boek!

Eind december stopte ik met mijn parttime baan in loondienst. Dat was maar goed ook, want januari en februari ben ik fulltime aan het verzamelen schrijven geweest. Insta Travel is een wanderlust-opwekkend bladerboek. De 208 pagina’s barsten van de fijne Instagramfoto’s, maar staan ook boordevol tips. Niet alleen van mij, maar van maar liefst 75 ‘Instagram travelers’ uit Nederland en België. Reizigers die allemaal met zoveel plezier hebben meegewerkt en fantastische input hebben geleverd – zowel in beeld als qua tekst. Dankzij hen was het echt een feest om aan dit boek te werken.

1 maart leverde ik het manuscript voor de eerste keer in. Die week was ik me toch een partijtje zenuwachtig. Zouden de redacteuren het allemaal wel goed genoeg vinden? Gelukkig bleken al mijn zenuwen en twijfels voor niks: ze waren bij Kosmos meer dan tevreden en blij met de eerste versie. In die maanden erna zijn we volle bak aan het aanscherpen, finetunen en vormgeven geslagen. Elke week kwamen we een stapje dichter bij het eindresultaat. Op 5 mei ging mijn ‘boekenbaby’ naar de drukker. En nu ik dit schrijf – in de nacht van 14 op 15 juni – hoef ik nog maar een paar uur te wachten voordat Insta Travel door heel Nederland in de boekhandels ligt.

Ik kan het eigenlijk nog steeds niet helemaal geloven. Misschien dat het een beetje landt als ik morgen de lokale boekenwinkel in Alkmaar binnenloop… De komende drie dagen ga ik op boekentour langs vrienden, familie en contributors die in het boek staan.

Insta Travel kopen?

Wil je mijn boek zelf lezen of aan iemand cadeau doen? Tof tof tof! Daar ga je geen spijt van krijgen. Ik doe vast een vreugdedansje in de woonkamer. Je kunt Insta Travel uiteraard via je lokale boekhandel of Bol kopen, maar ook bij Boekenwereld. Als je ‘m via deze (affiliate) link aanschaft, krijg ik een kleine commissie. En jij betaalt helemaal niks nada noppes extra.

En nu we toch bezig zijn: zou je (als je ‘m uit hebt) ook een review achter willen laten? Op die manier help je andere lezers bij het maken van hun boekenkeuze.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven